Ingyenes telefonos konzultáció látásjavító szemműtét alkalmasságról

2024. 06. 6.

Érdekli, hogy alkalmas lehet-e lézeres szemműtétre vagy egyéb látásjavító beavatkozásra (ICL műtét, műlencse műtét)? Szeretne tájékozódni a lehetőségeiről, mielőtt rászánja az idejét egy alkalmassági vizsgálatra? A Budai Szemészeti Központban erre is van lehetőség! Minden érdeklődő és leendő páciens számára elérhető ingyenes telefonos konzultációnk, ahol kollégáink egyéni szemészeti paraméteri alapján személyreszabottan tájékoztatják lehetőségeiről. Ha kérdése van, vagy csak többet szeretne tudni látásjavító kezeléseinkről, spórolja meg a szemészeti vizsgálat árát és keresse bizalommal kollégáinkat ingyenes telefonos konzultáció keretében. Adja meg telefonszámát és kollégánk keresni fogja, így a hívás költségét is mi viseljük.

Ingyenes telefonos konzultáció igénylés menete

Konzultációt igényelni a weboldalon keresztül tud, a Kapcsolat oldalra kattintva. Mindössze néhány információt kell megadnia, mint például a nevét és telefonszámát, valamint az életkorát, amire azért van szükségünk, hogy kollégáink minél felkészültebben, az adottságai figyelembevételével tudják keresni. Ezen kívül lelet vagy bármilyen releváns orvosi információ és eredmény feltöltésére is van lehetőség, de ez természetesen nem kötelező. Miután végzett az adatok megadásával, a preferált időintervallum megjelölésével kiválaszthatja, hogy munkatársaink mikor keressék.

Milyen kérdésekkel fordulhat hozzánk?

  • Ha általános tájékoztatást szeretne kérni a lézeres szemműtétekről.
  • Ha régóta gondolkozik lézeres szemműtéten vagy egyéb látásjavító beavatkozáson, de információ hiányában még nem mert belevágni.
  • Ha úgy érzi a lézeres szemműtét lenne a legjobb megoldás, azonban nem tudja, hogy alkalmas-e a beavatkozásra.
  • Ha egy specifikus látásjavító kezelésről szeretne többet megtudni.
  • Ha több információt szeretne tudni a különböző látásjavító kezelésinkről.

Ingyenes telefonos konzultáció - látásjavító szemműtétek - lézeres szemműtét

Miért érdemes kihasználni az ingyenes telefonos konzultáció lehetőségét?

A látásjavító szemműtét alkalmassági vizsgálat előtt nem viselhet kontaktlencsét.

  • Lágy kontaktlencse esetén 1 hétig!
  • Félkemény vagy kemény konktaktlencse esetén 2 hétig!

A megfelelő vizsgálati eredményhez pupillatágításra van szükség – ezt fájdalommentesen, szemcseppekkel végezzük. Viszont utána pupillái egy ideig még tágak lesznek, amely miatt homályosan láthat, ezért nem javasolt, hogy vezessen vagy olyan munkát tervezzen aznapra, amihez nagyon éles közeli látás szükséges. Ha a vezetés miatt kísérőt hozna, akkor a vizsgálat kapcsán nem csak Önnek, de előfordulhat, hogy kísérőjének is szabadságot kell kivennie.

Mielőtt rászánná az idejét (és esetleg egy kísérő idejét) erre a vizsgálatra, érdemes ingyenes telefonos konzultáció keretében egyeztetnie kollégánkkal, hogy alkalmas lehet-e bármelyik látásjavító beavatkozásra.

Látásjavító műtét lehetőségek életkor függvényében

Mivel Szemészeti Központunkban lézeres szemműtéten kívül más látásjavító kezeléseket is végzünk, segítség lehet, ha még a konzultáció előtt informálódik milyen beavatkozások javasoltak életkor szerint. Így, ha beszélgetésre kerül sor, már célirányosan kérdezhet a kezelésekről, illetve egy átfogó képet kap a lehetőségeiről. A továbbiakban egy összefoglalót láthat a kezeléseinkről, melyek az életkor előrehaladtával változhatnak:

0-18 év

18 év alatt nem végzünk lézeres szemműtétet, hiszen a szem ekkor még jó eséllyel változik és fejlődik. Ebben az életkorban azt szoktuk javasolni az érdeklődőknek, hogy törekedjenek a megfelelő korrekció viselésére. Természetes ettől függetlenül is érdemes érdeklődni a lézeres szemműtétekről, hiszen később könnyen lehet, hogy az illető alkalmassá válik a kezelésre. Gyermekszemészetünkön miópia kontroll keretében a miópia progressziója ellen dolgozó eszközökkel is dolgozunk (éjszakai kontaktlencsespeciális lágy kontaktlencse és különleges kialakítású szemüveg). Érdemes lehet ezekben a lehetőségekben gondolkodni a 18. életév betöltése előtt.

18- 45 év

Tökéletes korcsoport a lézeres látásjavító eljárásokhoz, hiszen optimális esetben a szem fejlődése ekkor már befejeződik. Ha a kezelést megelőző vizsgálatok alapján alkalmas paraméterekkel rendelkezik az adott személy CLEAR, Z FEMTO 7D, OptiLASIK 7D, Zero-Touch 7D és PRK 7D lézeres kezelések jöhetnek szóba, vékony szaruhártya vagy extrém nagy dioptria esetén pedig ICL szembe ültethető kontaktlencsét tudunk javasolni. Előnyük, hogy gyors és fájdalommentes beavatkozások.

45-55 év

45 év felett érdemes több szempontot figyelembe venni, ha látásjavító műtéten gondolkozik az ember. A lézeres és ICL beavatkozások során alapvetően a távollátást korrigáljuk, azonban, ha megjelenik az időskori szemromlás és az olvasószemüveg szükséglete, a lézeres eljárások nem mindenkinél jelentenek optimális megoldást. Ezekkel a kezelésekkel távolra jól fog látni, viszont később meglehet, hogy olvasószemüvegre lesz szüksége a közellátáshoz. Emiatt a szemlencse műtétek is szóba kerülhetnek, mint lehetséges opció.

55 év felett

Ha elmúlt már 55 éves érdemes fontolóra venni a látásjavító szemlencse műtéteket, hiszen a szürkehályog kialakulásának esélye jelentősen megnő ebben a korban. A szemlencse műtét pedig nem csak a szürkehályogtól szabadítja meg, látását és életminőségét is javítja. A Budai Szemészeti Központban egyfókuszú, nyújtott fókuszú és trifokális lencséket alkalmazunk a beavatkozások során, azonban, hogy Önnek melyik típus lenne a legmegfelelőbb az csak a vizsgálatok után fog kiderülni, bár már a telefonos konzultáció során is tudunk erre vonatkozóan javaslatot tenni. Végleges döntés azonban csak vizsgálatot követően hozható. Fontos tudni, hogy a lencseműtéteknek nem feltétele a szürkehályog megléte, anélkül is alkalmas lehet a látásjavító kezelésre és így a beavatkozás egyben megelőzésként is szolgál a szürkehályog kialakulásával szemben.

Alkalmassági teszt az ingyenes telefonos konzultáció előtt

Érdemes kitölteni alkalmassági tesztünket még a konzultáció előtt, hogy szakképzett kollégáink minél több információval rendelkezzenek szemének állapotáról. A teszt kitöltése nem tart tovább pár percnél, azonban jelentős módon megkönnyítheti a konzultáció folyamatát és eredményességét.